Over oprichter
Marloes Nuijten

‘Samen zorgen we ervoor dat jouw verhaal op papier er nu écht komt’

Ik was tien jaar lang journalist en schreef verhalen voor kranten en tijdschriften. Het praten over ‘koetjes en kalfjes’ was een goede ijsbreker, maar het meest in mijn element was ik als ik de diepte in kon met de geïnterviewden. Dat werd andersom ook gewaardeerd. Eindelijk eens in deze drukke wereld stilstaan bij je verhalen, ze zwart op wit krijgen en begrip van de mensen om je heen door open en eerlijk te zijn.

Het mooie is dat je dit ook zelf kunt, de regie behoudt, met duidelijke handvatten vanuit de journalistiek. Wij gaan er samen voor zorgen dat jij je verhalen nu écht op papier gaat krijgen. Het moment dat je je verhalen kunt gaan delen met je dierbaren zoals je kinderen komt eraan. Jij een bijzondere reis door je verleden, zij een diepere kijk in jouw leven.

Familiebedrijf

Ik ben niet het enige gezicht achter Deelboek. Samen met Paul Munsters, Guido Nuijten en Joriene Schoop – Nuijten vormen wij een heus familiebedrijf: een droomhoofdstuk uit mijn eigen boek!

Ieder zijn eigen verhaal

Iedereen heeft een verhaal en is gevormd door bepaalde gebeurtenissen in het leven. Voor de één voelt het als grote gebeurtenissen, voor de ander als kleine. Eén ding komt overeen: hoe klein of groot ook, iedereen heeft een verhaal dat gedeeld mag worden.Trotse verhalen, maar ook verdrietige of liefdevolle. 

Om je verhaal op papier te zetten, hoef je geen journalist te zijn of een schrijfachtergrond te hebben. Ik ben ervan overtuigd dat ook jij met de hulp van een goede structuur, een rode draad en een stok achter de deur een boek over je leven kunt maken. Juist jij, authentieker kan je boek niet worden.

Met hulp je verhaal op papier

Mijn moeder merkte dat ze nu anders naar de gebeurtenissen keek, dan dat ze deed op het moment dat het zich afspeelde. Dat gaf haar rust. De vragen die ik naar aanleiding van haar verhalen stelde, zorgde voor mooie gesprekken tussen ons beiden. Wat ons opviel, waren dat juist de ‘kleine’ herinneringen van grote betekenis zijn in haar leven. Met een hardwerkende ondernemer als vader en een moeder die druk was met de zorg voor tien kinderen, koestert mijn moeder vooral de warme herinneringen aan het op straat spelen met haar zussen, broers, neefjes en nichtjes.

Later zei ze daarover: 

‘Tijdens het schrijven heb ik veel gesprekken gehad met mijn man over het verleden. Warme gevoelens bij het schrijven over het verleden. Het gaf mij vaak een glimlach op mijn gezicht. 

Het is een mooi tijdsbeeld over hoe ik ben opgegroeid en zeker in combinatie met de foto’s. 

Dit alles maakt het waardevol om het met de (klein)kinderen te delen. Zeker ook de trots op wat ik in het leven bereikt heb en ben tegengekomen. Het geeft een opening voor wat ik onze kinderen heb meegegeven en doorgegeven in herkenning in bijvoorbeeld karakter en reacties op situaties.’ 

Je verhalen opschrijven kan jij ook met de juiste begeleiding. Begeleiding met de start van je verhaal, de rode draad en een filter van de voor jou belangrijkste verhalen. Met die hulp kan iedereen die vanuit zijn hart schrijft, het verhaal van je leven tot nu toe op papier zetten. Met Mijn Deelboek help ik je van A tot Z. Van de start van je verhaal tot aan de vormgeving van je boek tot aan het drukken.

Start met een gratis proefmaand

Krijg hulp met het begin, de rode draad en de structuur van je boek.

Waarom digitaal via Deelboek?

Deelboek is geen invulboek

Deelboek Invulboek

VRAGEN

Je beantwoordt alleen vragen die relevant voor je zijn.
Vragen beantwoorden waar je het antwoord niet op weet.

FOTO'S

Foto’s hoef je niet eerst af te drukken, die voeg je digitaal toe.
Foto’s moeten afdrukken en zelf inplakken.

DISCIPLINE

Ik ben je stok achter de deur, dat boek komt er sowieso. Jij hebt de regie door het zelf schrijven. Ik begeleid je.
IJzeren discipline nodig.

OPLAGE

Je kunt zoveel boeken door ons laten drukken als je wilt voor (klein)kinderen en andere dierbaren, ook op een later moment.
Veel boekjes moeten invullen voor alle (klein)kinderen. Extra afdrukken niet mogelijk. Risico op kwijtraken van dat ene exemplaar.

ONTWERP

Wij zorgen voor een prachtige en persoonlijke vormgeving.
Standaard vormgeving.

Tot hier gekomen met lezen?

Volg een gratis Deelboek workshop om erachter te komen welke verhalen het meest waardevol zijn om te delen met je kinderen.

Gratis-Masterclass

Deze mensen gingen je voor

Irma Troost - VogelMoeder/oma
Read More
Na meerdere startpogingen om mijn eigen verhaal op papier te zetten, kwam ik 'Mijn Deelboek' tegen in een advertentie. Dat was mijn kans. Aan de hand van een gestructureerd aantal levensvragen reis je door je eigen leven van geboorte tot nu. Het geeft je een handvat om na te denken wat nou echt belangrijk is om te vermelden. Hoe schrijf je dingen op. Hoe maak je het leesbaar. Waar leg je de nadruk op, enzovoorts.
Marjoke VerschoorMoeder/oma
Read More
Ik ben lang bezig geweest mijn levensverhaal op te schrijven. Ik liep steeds vast. Door de vragen van Marloes kon ik verder. Dank je Marloes voor je vragen, voor je steun, voor je enthousiasme.
Wilbert Penninx Vader
Read More
In mijn zoektocht naar iemand die voor mij een boek van mijn levensverhaal zou kunnen schrijven, kwam ik via een advertentie Mijn Deelboek tegen. Na op de website gekeken te hebben, heb ik een maand proef genomen. Al snel kwam ik erachter dat dit de manier voor mij was om tot een boek te komen.
Previous
Next

Laat je inspireren voor jouw mooiste boek

Schrijf je in voor de Deelboek nieuwsbrief.