Ieder begin is moeilijk

Het begin van je boek is misschien wel het allermoeilijkste. Ontvang gratis de eerste drie vragen over jouw Kindertijd, zodat het begin van je boek staat. Het wikken en wegen van hoe je moet starten, is hierna geen issue meer. 

Welke verhalen deel je?

Het begin van je boek is misschien wel het allermoeilijkste. Met de proefmaand van Mijn Deelboek ontvang je drie vragen over jouw Kindertijd, want dat is de start van jouw leven en daarmee staat het begin van jouw boek.

 

Maar met alleen ‘hoofdvragen’ krijg je geen diepgang in je verhaal. Bij iedere hoofdvraag staan drie ‘deelvragen’ om diepgang in je verhaal te krijgen. Zo kennen je kinderen niet alleen de ‘oppervlakkige feiten’ van jouw leven, maar begrijpen ze écht waarom je welke keuzes hebt gemaakt. 

 
Waar je bij de start van je boek tegenaan loopt:
 
  • Je weet niet waar je moet beginnen. Je hebt meer dan 60 jaar levenservaring, maar hoe krijg je dat in een boek?
  • Je weet niet hoe je de rode draad aanbrengt;
  • Je wilt je verhalen delen en levenslessen doorgeven, maar weet niet welke het meest waardevol zijn voor je kinderen.
Play Video

'Ik mailde mijn moeder vragen over haar leven'

Mijn moeder (1955) was in 2020 de allereerste die een Deelboek maakte. Ze wilde graag haar verhalen met ons, de kinderen, delen en dan met name haar Kindertijd. Ze had alleen geen idee waar ze moest beginnen met schrijven. Ik hielp haar door haar vragen over haar leven te mailen. 

In deze proefmaand...

  • Formuleer je een logische eerste beginzin waaruit je verder kan schrijven;
  • Spring je niet meer van de hak op de tak, maar krijg je een duidelijk verhaal met een kop en een staart;
  • Wordt jouw verhaal geen feitelijk verhaal, maar krijgt het diepgang, gevoel, zodat je kinderen jouw leven als een film voor zich zien;
  • Kun je direct digitaal foto’s toevoegen aan je verhaal, zodat je verhaal écht tot leven komt.

Deze mensen gingen je voor

Irma Troost - VogelMoeder/oma
Read More
Na meerdere startpogingen om mijn eigen verhaal op papier te zetten, kwam ik 'Mijn Deelboek' tegen in een advertentie. Dat was mijn kans. Aan de hand van een gestructureerd aantal levensvragen reis je door je eigen leven van geboorte tot nu. Het geeft je een handvat om na te denken wat nou echt belangrijk is om te vermelden. Hoe schrijf je dingen op. Hoe maak je het leesbaar. Waar leg je de nadruk op, enzovoorts.
Marjoke VerschoorMoeder/oma
Read More
Ik ben lang bezig geweest mijn levensverhaal op te schrijven. Ik liep steeds vast. Door de vragen van Marloes kon ik verder. Dank je Marloes voor je vragen, voor je steun, voor je enthousiasme.
Wilbert Penninx Vader
Read More
In mijn zoektocht naar iemand die voor mij een boek van mijn levensverhaal zou kunnen schrijven, kwam ik via een advertentie Mijn Deelboek tegen. Na op de website gekeken te hebben, heb ik een maand proef genomen. Al snel kwam ik erachter dat dit de manier voor mij was om tot een boek te komen.
Previous
Next

Ik was tien jaar lang journalist

Ik schreef verhalen voor kranten en tijdschriften. Het praten over ‘koetjes en kalfjes’ was een goede ijsbreker, maar het meest in mijn element was ik als ik de diepte in kon met de geïnterviewden. Dat werd andersom ook gewaardeerd. Eindelijk eens in deze drukke wereld stilstaan bij je verhalen, ze zwart op wit krijgen en begrip van de mensen om je heen door open en eerlijk te zijn. 

Het mooie is dat je dit ook zelf kunt, de regie behoudt, met duidelijke handvatten vanuit de journalistiek. Wij gaan er samen voor zorgen dat jij je verhalen nu écht op papier gaat krijgen. Het moment dat je je verhalen kunt gaan delen met je dierbaren zoals je kinderen komt eraan. Jij een bijzondere reis door je verleden, zij een diepere kijk in jouw leven.

Start maandag je

Gratis Proefmaand

Laat je inspireren voor jouw mooiste boek

Schrijf je in voor de Deelboek nieuwsbrief.