Deelboek

Jouw verhaal precies zoals het in je hoofd zit, vereeuwigen in een boek

Eindelijk eens écht de rust nemen om je verhalen met je dierbaren zoals je kinderen te delen. In plaats van te blijven rennen in deze drukke wereld.

We hebben allemaal onze eigen verhalen, onze eigen ervaringen. Je hebt bepaalde keuzes gemaakt en die hebben goed of minder goed uitgepakt. Allen hebben ze je gevormd en daarmee ook je kinderen.

Een goede motivator

Met Deelboek heb je zó’n stok achter de deur dat jij die bijzondere reis door je verleden gaat maken en je kinderen straks echt weten waar je vandaan komt en wat jou en daarmee ook hen heeft gevormd. Dit is het moment dat jouw boek er gaat komen.

Maak je eigen boek

Deze mensen gingen je voor

Irma Troost - VogelMoeder/oma
Read More
Na meerdere startpogingen om mijn eigen verhaal op papier te zetten, kwam ik 'Mijn Deelboek' tegen in een advertentie. Dat was mijn kans. Aan de hand van een gestructureerd aantal levensvragen reis je door je eigen leven van geboorte tot nu. Het geeft je een handvat om na te denken wat nou echt belangrijk is om te vermelden. Hoe schrijf je dingen op. Hoe maak je het leesbaar. Waar leg je de nadruk op, enzovoorts.
Marjoke VerschoorMoeder/oma
Read More
Ik ben lang bezig geweest mijn levensverhaal op te schrijven. Ik liep steeds vast. Door de vragen van Marloes kon ik verder. Dank je Marloes voor je vragen, voor je steun, voor je enthousiasme.
Wilbert Penninx Vader
Read More
In mijn zoektocht naar iemand die voor mij een boek van mijn levensverhaal zou kunnen schrijven, kwam ik via een advertentie Mijn Deelboek tegen. Na op de website gekeken te hebben, heb ik een maand proef genomen. Al snel kwam ik erachter dat dit de manier voor mij was om tot een boek te komen.
Previous
Next

Klaar voor de start?

... zonder hindernissen graag

Je loopt al langere tijd rond met het idee om je verhalen op te schrijven. Het lijkt je mooi dat je kinderen meer van jou weten, vooral van voor de tijd dat zij er waren. En daarbij ook niet onbelangrijk: het besef voor jezelf wat je allemaal hebt meegemaakt. Van trotse momenten, maar ook grote uitdagingen die je bent doorgekomen.

Maar je verhalen zelf op papier zetten? Moeilijk. Schrijven gaat je best aardig af, maar je eigen verhalen optekenen is toch een ander verhaal. 

Nog niet gesproken over al die foto’s van de afgelopen jaren en documenten als je geboortekaartje en diploma’s. Het is toch het boek van je leven en zonder is het niet compleet. Maar hoe voeg je dat samen, de verhalen en de foto’s? En hoe druk je je boek af?

Zelf in een Word document prutsen en het uitprinten is in ieder geval niet het antwoord. Dat heb je gemerkt: je boek is er nog niet.

Wist je nog, vroeger...

Nu je met pensioen bent, denk je steeds vaker aan alles wat je hebt meegemaakt...

Als onbeschreven blad ben je ter wereld gekomen, maar door ervaringen in je leven ben je geworden wie je vandaag de dag bent. 

Je kinderen weten veel van je, maar niet over de tijd voordat zij geboren werden. En dat terwijl jouw positie binnen het gezin waaruit je komt, de opvoeding van je ouders en de band met broers en/of zussen al heel bepalend is geweest voor het verloop van de rest van je leven. 

En wat weten de kinderen over jou van toen ze klein waren? Weten ze wat je eerste échte banen waren, wat je drijfveer was om te willen blijven werken en hoe belangrijk het was om het te combineren met de zorg voor hen?

Af en toe is er een gesprek aan de keukentafel; hilarische anekdotes komen dan boven, of je vertelt vol liefde over de allereerste ontmoeting met je partner. Daar blijft het dan ook bij. In deze drukke wereld ontbreekt de tijd om de verhalen te delen. 

Geef levenswijsheden door om je kinderen makkelijker door het leven te laten navigeren, krijg begrip voor de keuzes die je gemaakt hebt en laat zien wat je kinderen gevormd heeft. Andere ouders leven in een net zo drukke wereld als jij en je kinderen, maar ook hun is het gelukt.

Maak je verhalen tastbaar

Van verhalen in je hoofd naar een prachtig levensverhaal gebundeld in een boek

Ook jij kunt in deze drukke wereld je verhalen delen met de kinderen door ze op te schrijven met hulp van het door mij ontwikkelde ‘digitale interview’. 


Al vele ouders zijn je voorgegaan. Zij hebben hun boek in handen én de kinderen kennen hun verhalen van vroeger tot nu. Zij kunnen het boek erbij pakken wanneer ze maar willen. 


Jij krijgt hulp met het begin, de rode draad, de structuur, de vormgeving én het drukken van je boek. Jouw verhalen worden nu écht tastbaar. 

Van alles in je hoofd en laadjes, naar een levensverhaal met foto’s in een mooi gebundeld boek.

'Cadeau voor onze moeder'

Het Deelboek hebben wij cadeau gedaan aan onze moeder Elly. Zij heeft veel aandacht gegeven aan de invulling van het boek. Ze heeft haar tijd genomen en is in de archieven gedoken voor fotomateriaal en herinneringen. Het resultaat is geweldig. Wij hebben het met een lach en een traan mogen lezen en zijn vooral trots op onze moeder. 
Xander van der Zande
Zoon van Elly

Deelboek voor jezelf & de kinderen

Deelboek is geen boek dat je moet invullen waar het maar niet van komt en die vervolgens ligt te verstoffen. Je weet met je Deelboek dat jouw boek er nu echt gaat komen.

In 6 maanden heb jij je boek in handen en kennen jouw kinderen je verhalen van vroeger tot nu. Voor altijd.

 

Je krijgt:

  • Korte kennisvideo om alles uit jouw Deelboek te halen;
  • Een digitaal interview via het systeem van Deelboek over jouw leven, verspreid over zes maanden;
  • Duidelijke structuur door vragen uit de thema’s: Kindertijd, Opleiding & Werk, Vriendschap, Liefde, Eigen gezin, Hobby’s en Algemeen;
  • Diepgang in je verhalen krijg je door de deelvraag bij iedere hoofdvraag;
  • Een stok achter de deur door deadlines voor het beantwoorden van de vragen en foto’s toevoegen;
  • Een prachtig vormgegeven document waarin wij je verhalen en foto’s samenvoegen;
  • Afdruk van je boek. 

Laat je inspireren voor jouw mooiste boek

Schrijf je in voor de Deelboek nieuwsbrief.