Het boek van je leven.

De meest gestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Mocht je vraag er niet tussen staan, dan kun je ons altijd bereiken door het contactformulier in te vullen of een e-mail te sturen naar:


Email: welkom@mijndeelboek.nl


Wat kost een deelboek?

Een deelboek afgedrukt in zwart/wit kost € 150,- en een deelboek afgedrukt in full colour kost € 200,-. Het maakt daarbij niet uit of je ervoor kiest om drie maanden twee vragen per week te ontvangen of zes maanden 1 vraag per week.

De vragen in het boek worden beantwoord door één persoon. De beantwoording van de vragen kan (gratis) gedeeld worden met maximaal vijf personen. Het boek (met papieren kaft) bevat maximaal 124 pagina's. Dit is inclusief foto's.  


Moet ik kunnen schrijven om een deelboek te kunnen maken?

Wie vanuit zijn of haar hart schrijf, krijgt altijd een mooi verhaal op papier. Juist jouw manier van schrijven, maakt je boek eigen. Uiteraard mag je ons altijd om extra schrijftips vragen. Wij ondersteunen je ook door bij iedere vraag drie tips te geven waaraan je kunt denken om de vraag zo volledig mogelijk te beantwoorden. 

Vind je het fijn om extra hulp te ontvangen om je verhaal op papier te krijgen? Doe mee aan een digitale workshop 'creatief schrijven'.  Houd hiervoor onze Facebookpagina in de gaten of stuur een e-mail voor de eerstvolgende workshop. Ook is het mogelijk je teksten te laten redigeren zodat er geen spelfouten in je boek staan. 


Wat voor vragen ontvang je?

Je ontvangt in totaal 25 vragen verspreid over drie of zes maanden. Dit zijn de 25 meest gekozen vragen om een compleet beeld van je leven tot nu toe te geven. Vragen, zoals: wat zijn je allereerste jeugdherinneringen? En: wat was je eerste baan en hoe kwam je eraan? Maar ook: welke waarden wil(de) je graag aan je kinderen meegeven? Zitten er vragen tussen die niet relevant voor je zijn, dan kun je deze eenmalig per vraag wijzigen.  Ook is het mogelijk zelf een vraag toe te voegen.


Kan ik extra boeken bijbestellen?

Jazeker. 

  • 1 extra boek zwart/wit: € 35,- p.s.
  • Vanaf vijf extra boeken zwart./wit: € 30,- p.s.
  • 1 extra boek full colour: € 50,- p.s.
  • Vanaf vijf extra boeken full colour: € 40,- p.s. 


Hoe ziet een boek eruit?

Het boek heeft als formaat A4 staand. Voor de cover kan gekozen worden uit vier stijlen voor full colour en één stijl zwart/wit. 


Kan het verhaal van mijn partner/familielid ook aan mijn deelboek worden toegevoegd?

Het deelboek is in principe bedoeld voor één hoofdpersoon. Een extra persoon toevoegen is mogelijk voor € 125,-* voor drie tot zes maanden (dezelfde) vragen beantwoorden. Jullie ontvangen beiden een dubbeldik boek. 

* € 175,- bij een full-colour boek. 


Wat gebeurt er na de drie tot zes maanden?

Je krijgt de keuze om het boek af te laten drukken of nog even door te gaan met het beantwoorden van vragen. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat je het zo leuk vindt, maar ook omdat je voor je gevoel nog niet alle (belangrijke) vragen uit je leven hebt beantwoord. Een maand extra vragen ontvangen kost € 25,-. Je kunt er ook voor kiezen om een extra pagina toe te voegen met alleen foto's, foto's+tekst of alleen tekst (€ 25,-). Ook is het mogelijk de beantwoording in de beveiligde omgeving te laten staan en op een later moment extra verhalen toe te voegen. Je drukt dan op een later moment het boek af.


Ben ik aan een maximaal aantal woorden of regels per beantwoording gebonden?

Ja, om het goed leesbaar te houden, hebben we voor een minimaal en maximaal aantal woorden per beantwoording gekozen. Het totale (basis)boek bevat maximaal 124 pagina's. Kies je ervoor om extra vragen te beantwoorden, dan krijg je er automatisch extra pagina's bij. 


Hoe kan ik foto's toevoegen aan het boek?

Bij iedere vraag wordt de mogelijkheid geboden om foto's te uploaden. Per vraag kunnen er maximaal vijf foto's toegevoegd worden. Deze moeten aangeleverd worden in JPG of JPEG, PNG, PSD of EPS. 


Kan ik de vragen pauzeren bij bijvoorbeeld vakantie of ziekte?

Jazeker, geef dit door via: welkom@mijndeelboek.nl

Maak een reis door je verleden

Start met het maken

van je eigen biografie.